"Normal 7-åring?"

För oss som har barn i skolåldern.

Moderator: acasia

"Normal 7-åring?"

Oläst inläggav Gullan » 06 nov 2013, 15:17

Hur är era 7-åringar?
T.ex. Påklädning, ätande, tidsuppfattning, läsa/skriva, minne, svar vid tilltal, beteende överlag...osv??

Känner mej bekymrad :hm:
Borde väl inte jämföra med syskon, men de gör man ju iallafall.
Vad är normalt egentligen?

*sliter mitt hår i förtvivlan*
Gullan
Guldmedlem
 
Inlägg: 255
Blev medlem: 02 sep 2008, 19:59

Re: "Normal 7-åring?"

Oläst inläggav Pluppen77 » 09 dec 2013, 13:58

Du måste nog skriva lite om din sjuåring, eller vad som bekymrar dig. Svårt veta vad du vill veta. Fråga lite mer exakt.
Pluppen77
 
Inlägg: 66
Blev medlem: 23 okt 2006, 10:52

Re: "Normal 7-åring?"

Oläst inläggav Gullan » 20 dec 2013, 18:01

Det är väl det mesta som bekymrar mej.

Påklädning tar en evighet, kan inte svänga kläder om de är aviga, knappar ska hjälpas med. Bryr sig inte om att kläder blir smutsiga.
Ätandet tar också länge, maten har varit ett skillt problem som jag tagit upp tidigare.
Vet inte överhuvudtaget skillnad på morgon, dag, kväll... Vad som hände igår eller när imorgon är. Klockan e bara två eller tre pinnar...
Minns inte mycket, frågar man vad dom ätit eller gjort i skolan/hos kompis/fammo minns hon inte. Frågar jag eller nån annan nåt kan det komma grymtande till svar eller "varför måste jag säga". Skämmer ögonen ur mig ofta när någon frågar nåt och det inte kommer nåt svar, på sin höjd ett grymt och grin. :oops:
Ja, hon är blyg, men någon måtta på asocialt beteende får det väl vara. :curse:

Sådär allmänt är det ett besvärligt barn, vill inte göra mycket annat än titta på tv och äta godis. Latheten är STOR, om man nu får säga att ens barn är lat.

Ska det läras något, t.ex cykla, skida, läsa så finns det inget tålamod alls och mitt tålamod är ännu kortare för jag blir irriterad redan från början för att just latheten är så stor!

Ska det städas eller annat måste, så far hon undan och pajar katten eller nåt.

Mycket skrik och gnäll och slänga sig på golvet för att det är så synd om mig! Allt är en kamp, en millimeterkamp om vilket tonfall jag har, hur jag säger nåt, vad jag säger. Alla uppmaningar ska vägas på guldvåg för att inte förstöra resten av dagen med "slänga-sig-på-golvet-och-skrika-värre-än-5-bebisar-tillsammans".

Ja, såhär är det. Är det normalt? Nån annan som har "besvärliga" barn, om man får säga så... :roll:
Gullan
Guldmedlem
 
Inlägg: 255
Blev medlem: 02 sep 2008, 19:59

Re: "Normal 7-åring?"

Oläst inläggav Fisktärnan » 27 dec 2013, 20:04

Ring till rådgivningen och prata. Eller beställ tid och gå dit utan barnet för att prata igenom. Vad har man sagt vid tidigare "åldersbesök"? Det kan vara så att nån del av utvecklingen har kommit efter och att det sen påverkar resten som en propp. Nån form av terapi kan kanske öppna proppen, t.ex. funktionsinriktad musikterapi (FMT), som är specialiserad på att se och utveckla motoriska saker som kommit på efterkälken.

Tror inte att ditt barn gör detta på pin kiv utan snarare att det kanske i kombination med att nåt utvecklingsstadium inte hunnit uppnås finns en stark känsla hos barnet att det inte kan eller duger och att det känner press som får barnet att låsa sig ännu mer. För att inte känna ständigt misslyckande eller för att det skäms över att alltid göra sina föräldrar besvikna. Barn är jättesensitiva för sånt.

Hoppas ditt barn får hjälp och du får råd!

Fisktärnan
Bild

Bild
Fisktärnan
Guldmedlem
 
Inlägg: 271
Blev medlem: 16 aug 2010, 13:49

Re: "Normal 7-åring?"

Oläst inläggav Sweetwillow » 30 dec 2013, 10:28

Det är nog säkert helt normalt (vad nu sen normalt är).
Vår 6-åring är rätt lika, men ser inget problem direkt. Vi har varit på olika undersökningar för han var lite sen med att intressera sig för bokstäver - och det har kommit fram att han är lite sen med vissa saker men helt "normal". Han behöver mycket med tid för nya saker och mycket tid för att göra uppgifter. Det betyder alltså inte att han inte skulle kunna de här sakerna, bara att han helt enkelt måste ha mera tid. Sen är det också bra att ha rutiner och att berätta för honom vad som kommer att hända till följande i god tid. Om man håsar på honom blir han bara nervös och arg.

Blyg är han väl inte direkt men han gillar att leka för sig själv, han leker nog med andra också - men är helst för sig själv.

Det smälls i dörrar och skriks också hos oss, han har svårt med besvikelser och kan bli rosenrasande. Men här också, han behöver tid och oftast lättar det efter en lite stund och en kram. Försöker för tillfället få honom att rikta den negativa energin på något annat än att smälla i dörrar och kasta saker... kanske rita (eller skriva sen när han lär sig det) eller att spela något instrument eller motionera etc.

Han berättar inte mycket, och man måste verkligen lirka fram allt för att få veta vad det hänt i t.ex. förskolan. Försöker låta bli att tjata och ger honom tid.
Busarna 06/07, 09/08 & 10/10!

Ab imo pectore ♥ - min blogg
På Twitter
Användarvisningsbild
Sweetwillow
Stamgäst
Stamgäst
 
Inlägg: 3746
Blev medlem: 30 jan 2008, 20:19
Ort: Östra Nyland

Re: "Normal 7-åring?"

Oläst inläggav anonym » 19 dec 2014, 13:05

Det låter som att du har ett hsp barn. Läs lite om det,har en själv en dotter som känns väldigt lika det du beskriver och hon är högkänslig. Finns en bok om detta också,"det högkänsliga barnet" av Elaine Aron om du är intresserad!

/En hspförälder
Användarvisningsbild
anonym
Gemensamt konto
 
Inlägg: 15827
Blev medlem: 28 mar 2006, 14:00Banner för våra hjärteinlägg

Återgå till Skolbarn

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster