upprepade missfall

För dig som planerar att bli med barn.

Moderator: skogsmus

upprepade missfall

Oläst inläggav Nella » 01 jun 2011, 11:23

Undrar om det finns andra som haft upprepade missfall. Har ni varit på utredningar och vad har man försökt sköta det med. Har ni lyckats bli gravida och få barn?
Jag har ett barn fött -07. Vi har försökt få syskon nu i över 2år. Blev gravid med hjälp av clomifen och pregnyl 2ggr men fick MA och nu senaste gång med Femar, Pregnyl, Lugesteron och Primaspan men fick ändå missfall.
Skulle gärna höra erfarenheter av andra i liknande situation!
Tös 6/07
Nella
 
Inlägg: 24
Blev medlem: 25 feb 2008, 15:17

Bli medlem, eller logga in! Medlemskap är gratis.


Re: upprepade missfall

Oläst inläggav Ping » 04 aug 2011, 11:22

Jepp,
jag har haft två fördröjda missfall i år. Båda gångerna upptäcktes missfallet genom ultraljudsundersökning i vecka åtta. Första gången fanns inget embryo (ofostrig graviditet) och andra gången hade embryot slutat utvecklas i vecka sju. Det känns ganska jävligt med tanke på att båda graviditeterna resultat av assisterad befruktning: när man är beroende av öppettider, sina egna arbetstider etc. är det inte så där bara att försöka igen.

Jag har precis bytt från kommunal till privat klinik eftersom jag på den kommunala sidan haft fem olika läkare under de sex besök jag har gjort där, och ingen av dem verkar särskilt intresserad av att hjälpa mig utan bara av att specialisera sig. På den privata kliniken är bemötandet ett helt annat, och de tar de upprepade missfallen på allvar och börjar utreda trots att jag bara har haft två i rad. Visserligen betalar jag ju själv, men mina föräldrar har till all lycka lovat bidra ekonomiskt om mina egna pengar inte räcker till.

Äntligen har jag en läkare, jag vad hon heter och jag vet när jag får träffa henne igen. Jag har ingen aning om vad den slutliga notan kommer att landa på, men att bryta med skitkliniken har gett mig lugn, självkänsla och glädje, faktiskt, mitt i det här. Jag hoppas att det snart går vägen för oss båda. Kram till dig, medsyster!
Ping
 
Inlägg: 2
Blev medlem: 15 mar 2011, 19:08

Re: upprepade missfall

Oläst inläggav Familjeliv » 29 jan 2013, 15:36

Hej! Vi på Radio Vegas Familjeliv söker en kvinna som anonymt om hon vill kunde berätta om upprepade missfall. Hur känns det när graviditeten avbryts flera gånger och det önskade barnet uteblir? Hur mycket pratar man om missfall och förstår andra vad det handlar om? Finns här någon som vill berätta om sina erfarenheter så skriv här eller till familjeliv.vega@yle.fi.
Familjeliv
 
Inlägg: 59
Blev medlem: 08 dec 2010, 15:36Banner för våra hjärteinlägg

Återgå till Planera graviditet - svårt att få barn

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 9 gäster