Alternativ vård och huskurer som fungerar

Diskutera sådant som har med vår kropp och hälsa att göra, till exempel kost, motion, sex och vikt. Barnens hälsa diskuteras i respektive forumgrupp.

Moderator: IdaLotta

Alternativ vård och huskurer som fungerar

Oläst inläggav Teskedsgumman » 13 sep 2013, 21:40

I vår familj undviker vi läkemedel så långt det går och använder i stället naturliga och "snälla" alternativ som är bra för kroppen och inte har några biverkningar. De senaste åren har vi klarat av många olika åkommor utan att besöka varken läkare eller apotek. Jag tycker det här är väldigt intressant och vill lära mig mera och få nya tips om saker som fungerar, så lägg era favoritlänkar och bästa tips hit i tråden är ni snälla! Och berätta gärna också om ni har testat något som inte har fungerat. :nicka:

Jag börjar med ett par av mina favoritlänkar om den magiska löken och vitlöken som kan användas mot t.ex. öroninflammation, i stället för antibiotika.

http://www.kostradgivarna.se/2013/02/de ... -vitloken/

Efter den dagen, så har ingen utav mina barn, tre stycken numera, eller jag själv, någon gång ätit antibiotika. Så fort det varit någon form av förkylning på gång med symptomer som rinnande näsor (grönt snor), hals, öronbesvär, och ögoninflammationer, ja då har vitlöken åkt fram. Och det är faschinerand vilken effekt det har. Jag vill inte på något sätt undergräva betydelsen av antibiotikan, den har räddat många liv. Men vi bör kanske främja och uppmuntra kroppens och naturens egna fantastiska förmåga till självläkning innan vi kastar oss över kemiska substanser, kniven och liknande. Jag hyllar i alla fall, här och nu vitlöken :-) Ett enkelt och mycket verksamt botemedel mot många enkla vardagsåkommor. Dock inget som läkemedelsföretagen blir rikare på, men VI betydligt friskare.


http://www.kostradgivarna.se/2013/02/lo ... ingstider/

Jag tog mina barn till läkaren som igen konstaterade öroninflammation. ” Oj, detta var ju väldigt rött och inflammerat, här behövs det penicillin” ”Nej tack” svarade jag. ”Jag återkommer hellre om två dagar” Blicken från läkaren var obeskrivbar! En barnmisshandlare! Hur kan hon tacka nej till penicillin?
Två dagar senare, med lökbehandling, gick vi tillbaka till läkaren som kollade örat. ”Helt bra, inga tecken på inflammation alls” var svaret jag fick. Efter tre barn, frågade jag läkaren om han inte undrade vad det var jag gjorde med mina barn och varför jag aldrig tog emot hans penicillin? ”Nej, dom flesta öroninflammationer läker ju ut av sig själv” var svaret jag fick. ”Men varför skriver du då ut penicillin, om det inte behövs?” Jag fick inget svar på denna fråga.
Efter första kuren med lök, stannade min dotter frisk otroligt mycket längre än vad jag var van vid. Hon hade inte fått penicillin och hennes immunförsvar hade sluppit den totala nerbrytningen. Nu stärktes det istället och hon blev friskare i längre och längre perioder, tills hennes problem försvann. Mina barn kände själv av när det var dags, och kom och frågade ”Mamma kan jag få lök på örat?”


Vi har inte testat vitlök mot öroninflammation ännu, men varma lökomslag med vanlig gullök har funkat många gånger. Brukar också lägga lök vid sängen om någon är förkyld eller har hosta och det brukar lindra bra. Att äta lite rå, hackad vitlök om man känner att en förkylning är på väg är ju också ett säkert kort för att ta död på det mesta.
Vill du ha hjälp med att hitta en säker bilbarnstol? http://bloggen.fi/bilstolslotsen/

Vill du ha allsidig info om vacciner? http://vaccin.me/
Teskedsgumman
Mammapappa-proffs
Mammapappa-proffs
 
Inlägg: 1570
Blev medlem: 23 jul 2008, 21:01Återgå till Kropp, hälsa och sex

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 22 gäster