Regler och anvisningar för mammapappa.coms diskussionsforum

För oss med tvillingar, trillingar, fyrlingar...

Regler och anvisningar för mammapappa.coms diskussionsforum

Oläst inläggav Jessi » 13 feb 2008, 23:08

Forumregler

mammapappa.com-forumet finns till för att alla. För att alla ska trivas så finns det regler. Med vanlig artighet och respekt mot varandra håller vi upp ett fungerande forum.

Här reglerna mer i detalj:

1. Lagen ska följas även på internet och alla kränkande och provocerande inlägg och copyrightskyddade texter/bilder är förbjudna. Hit hör även brott mot religionsfriheten, rasism och all sorts diskriminering.
2. Ärekränkning är ett allvarligt brott och man bör direkt informera om sådant till moderator eller webmaster. I värsta fall kan ärekränkning leda till polisanmälan.
3. "Trollande", onödigt provocerande text och annat opassande språk är förbjudet.
4. Personpåhopp är förbjudet. Såväl vanliga medlemmar, anonyma skribenter och moderatorer ska få känna sig hemma i forumet.
5. Om någon bryter mot forumets regler kommer den att varnas av en moderator eller webmaster. Fortsatt brott mot reglerna kan leda till begränsning av skrivbehörigheter, inaktiverat eller avslutat medlemskap.
Den som ser att regler bryts kan och ska rapportera inlägget till forumets moderator genom pm eller genom att trycka på triangelsymbolen vid inlägget. Moderatorerna har i detta fall tystnadsplikt och får inte berätta varifrån informationen kommit. Kommentarer om regelbrott bör undvikas av andra än moderatorer i trådarna.

Att skriva inlägg:

1. När du startar ett nytt ämne, fundera en extra gång på rubriken. En beskrivande rubrik är bra, undvik rubriker av typen "Hjälp!".
2. Starta inte samma tråd i flera forum och använd sökfunktionen innan du startar nytt för att kontrollera att det inte redan finns flera liknande från tidigare. Trådar som varit inaktiva över sex månader kan i de flesta fall förbises.
3. Bete dig sakligt och efter sunt förnuft. Ironi och svordomar hör som känt inte till gott uppförande. Undvik STORA BOKSTÄVER, det kan uppfattas som provocerande, dessutom blir texten mera svårläst.
4. Läs igenom reglerna med jämna mellanrum. Du är bunden till forumets regler, även när reglerna uppdateras.
5. Läs alla notiser och anslag! Du hittar dem som klistrade inlägg överst i inläggslistningen i kategorierna.

Att skriva anonymt:

Anonymprofilen: Anonymprofiler är tillgängliga för registrerade användare i utvalda kategorier. Profilen bör inte användas i andra sammanhang än där ämnet känns känsligt och privat.

Gästinlägg: I Känsliga rummet kan man om man så önskar skriva inlägg som gäst utan att logga in eller registrera sig.

Alla anonyma- och gästinlägg går i moderationskö, d.v.s. en moderator måste först godkänna inlägget innan det syns för alla på forumet. Forumreglerna övervakas extra noga i dessa inlägg och osaklig användning av dessa profiler tillåts inte. Ifall de anonyma profilen missbrukas kan webmaster begränsa skrivbehörigheterna för tillsvarande ip-adress.

Moderatorns uppgifter:

1. Dela och flytta inlägg och trådar, eller sammanfoga trådar om det finns flera trådar om samma ämne.
2. Ändra rubriker till trådar så att de bättre motsvarar trådens innehåll
3. Låsa och radera inlägg och trådar som bryter mot reglerna
4. Redigera i inlägg som innehåller delar som bryter mot reglerna

Moderatorerna får inte låsa eller ta bort trådar och inlägg utan vägande skäl. Om du tycker att din tråd eller ditt inlägg tagits bort utan orsak kan du kontakta moderatorn eller klaga direkt till webmaster via pm eller mail. Klagomål skall inte diskuteras i forumet.

Forumreglerna gäller även moderatorerna. Webmaster kan vid behov varna moderatorn eller ta bort moderatorrättighetena.


Förhoppningsvis kan vi alla skriva och trivas på forumet.

Vi är alla olika och det är även bra att komma ihåg att i skriven text kan man varken uppfatta personens humör eller betoning på ord.

Gamla trivselreglerna i GÖM!-taggen
Gömt innehåll: Visa!
Allmänt beteende
- Bete dig sakligt och efter sunt förnuft, svordomar hör som känt inte till bra uppförande. Undvik STORA BOKSTÄVER. Det kan uppfattas som provocerande, dessutom blir texten mera svårläst.
- Läs alla anvisningar och klistrade inlägg.

Skriva inlägg
- När du startar ett nytt ämne, fundera en extra gång på rubriken. En beskrivande rubrik är bra, undvik rubriker av typen "Hjälp!".
- Onödigt provocerande text är förbjuden och den kan raderas av moderatorerna.
- Starta inte samma tråd i flera forum och använd sökfunktionen innan du startar nytt för att kontrollera att det inte redan finns flera liknande från tidigare.

Lagen
- Lagen ska följas även på internet och alla kränkande, provocerande och copyrightskyddade texter/bilder är förbjudna, och kan leda till polisanmälan.

Modererande
Moderatorerna får inte låsa eller ta bort trådar/inlägg utan bra orsaker. Den som bryter mot dessa regler förlorar sina moderatorrättigheter. Om du tycker att dina trådar/inlägg tas bort utan bra orsak, kontakta webmaster. Moderatorerna får inte heller missbruka sin makt, utan måste fungera som goda förebilder och får därför inte ta del i "stridtrådar".


När någon bryter mot reglerna
- Om någon bryter mot forumets regler kommer denne att varnas. Om denne trots varningen fortsätter att bryta mot forumets regler kommer moderatorerna och webmaster att agera.
- En straffåtgärd kan vara en "ban", det vill säga att användaren inte kan skriva på forumet under en tid. Det kan också tänkas att ip:n bannas helt.
- Den som ser att regler bryts kan gärna meddela det forumets moderator. Moderatorerna har i detta fall tystnadsplikt och får inte berätta varifrån informationen kommit.

Ärekränkning
- Ärekränkning är ett allvarligt brott och man bör direkt informera om sådant så att moderatorerna och webmaster kan ta itu med saken. I värsta fall kan detta leda till polisanmälan.

Annat opassande beteende
- Att bryta mot religionsfriheten är ett brott.
- Rasism är inte accepterat.
- "Trollande" och provocerande är förbjudet.
- All sorts diskriminering är förbjuden.
- Personpåhopp och annat opassande språk är förbjudet.
- Moderatorerna har rätt att varna medlemmar genom att skicka personligt meddelande om det opassande beteendet. Efter tre varningar förflyttas saken till webmaster.
- Vid oenighet är webmaster domare, om du är missnöjd med moderatorn så bör du kontakta webmaster om detta och hon kan då kontakta moderatorn. Ifall webmaster inte godkänner moderatorns beslut så kan hon varna moderatorn om opassande beteende eller ta bort moderatorrättigheterna. Det lönar sig inte att klaga hos moderatorerna om du tycker att ett felaktigt beslut gjorts.


Förhoppningsvis kan vi alla skriva och trivas på forumet. Vi är alla olika och det är även bra att komma ihåg att i skriven text kan man varken uppfatta personens humör eller betoning på ord.
Senast redigerad av Tove Ø 29 jan 2011, 22:51, redigerad totalt 4 gånger.
Anledning: // uppdaterat
Användarvisningsbild
Jessi
Forumets grundare
Forumets grundare
 
Inlägg: 358
Blev medlem: 15 okt 2003, 16:44
Ort: Stockholm

Bli medlem, eller logga in! Medlemskap är gratis.


Re: Regler och anvisningar för mammapappa.coms diskussionsfo

Oläst inläggav Peetra » 27 jan 2011, 01:27

Jag puffar den här tråden, så ni kan se att innehållet bytts ut. :)
Användarvisningsbild
Peetra
Kvalitetskontroll-tant
Kvalitetskontroll-tant
 
Inlägg: 7075
Blev medlem: 18 jun 2006, 17:33
Ort: The InterwebzBanner för våra hjärteinlägg

Återgå till Tvillingar och flerlingar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster