Matte

För oss med barn i tonåren.

Moderatorer: IdaLotta, acasia

Matte

Oläst inläggav anonym » 16 sep 2014, 20:29

Vi har en dotter i nian. I H :fors krävs rätt bra medeltal för att komma in i gymnasiet. Hon är svag i matte och inte lysande i andra ämnen heller. Då det närmar sig matteprovet gör hon vad som helst för att slippa plugga, typ städar hela huset. Då vi försöker hjälpa med att plugga ställer hon till med scener och säger fula och sårande saker till oss. Ställer till med gräl för att sen igen ha en ursäkt att inte plugga. Hur skulle ni tänka och vad skulle ni göra i den här situationen?
Användarvisningsbild
anonym
Gemensamt konto
 
Inlägg: 15827
Blev medlem: 28 mar 2006, 14:00

Bli medlem, eller logga in! Medlemskap är gratis.


Re: Matte

Oläst inläggav Polispussaren1974 » 22 sep 2014, 23:48

Grundfrågan är ju, om hon faktiskt vill till Gymnasium, för nu finns det ju helt ok med olika Yrkesutbildningar och dubbelexamen, är ju alltid en möjlighet. Och då, kan man ju inte låta bli att nämna om det senaste Familjeliv-programmet på Vega i lördags med rubriken "Vad vill vi lära oss i skolan," där en av Intervjuobjekten, var en skall vi säga Annorlundatänkarlärare, dvs Maarit Korhonen, som även skrivit böcker om skolvärlden och på adressen svenska.yle.fi/familjeliv där det även finns skriftliga versioner av intervjuerna, kommenterade någon om, att Studentskrivningarna, borde slopas helt och hållet från Gymnasiet, då dessa inte längre är dagens melodi!
Polispussaren1974
 
Inlägg: 25
Blev medlem: 17 apr 2013, 22:47

Re: Matte

Oläst inläggav Wilmina » 26 sep 2014, 20:52

Undrar om bara att plugga hjälper ens? Om hon haft länge svårt med matte kan det ju vara att hon helt enkelt inte kan grunderna och för den skulle känns det bara jobbigt? Försöka höra sig för med dottern och läraren - jo, kanske inte så lätt med en tonåring... men man kan också försöka kontakta Hero (Helsingin seudun erillaiset oppijat) för tips för inlärning av matte. Och andra sidan, typ 80% (?) av mattesvårighterna är ju främst attitydmässiga, så om motivationen finns (=att komma in på gymnaisum), kanske det att man faktiskt sitter ner och pluggar varje gång med henne (inte hjälper utan pluggar tillsammans. Eller har tom henne att lära dig)? Bara lösa tankar här...
Tips på gratis och roliga aktiviteter, pyssel och evenemang i Helsingfors, Finland och på resa på engelska på freebutfun.wordpress.com.
Wilmina
Supermedlem
Supermedlem
 
Inlägg: 399
Blev medlem: 27 mar 2010, 06:46
Ort: Helsingfors

Re: Matte

Oläst inläggav mattelärare » 06 okt 2014, 09:42

Jag erbjuder privatlektioner och läxhjälp i matematik, kemi och fysik inom ramen för grundskola, gymnasie och universitet i Esbo och Helsingfors.
Jag är tålamodig och hjälpsam tvåbarnspappa som har lång erfarenhet i undervisandet i matematik, fysik och kemi. Matematik och kemi har jag studerat vid Helsingfors universitet (FM) och pedagogik vid Jyväskylä universitet. Privatundervisning har jag hållit i nästan 20-års tid, samt undervisat på prepkurser och skolor.
Stödundervisningen anpassas alltid till elevens nivå, förutsättningar och tempo. Privatundervisningen ordnas antingen hemma hos eleven eller enligt överenskommelse. Antalet lektioner och lektionstiden får eleven själv bestämma.

Kontakta gärna för mer information eller bokning:
Henkka Metsälä, tel. 0451208668
http://matematiikan-yksityisopetusta.we ... tioner.htm
mattelärare
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 04 okt 2014, 13:30Vha, läser vår statistik fel?!! är du inte medlem? Bli medlemÅtergå till Tonåringar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster