September 2015

Vet du i vilken månad ni väntar ert barn? Gå in på månadsgrupperna tillsammans med andra som kommit lika långt i graviditeten!

Moderator: mamma eva

Re: September 2015

Oläst inläggav sandy » 18 mar 2015, 13:49

Jag hade graviditets diabetes med de två senaste barnen. Med sonen fick jag ha jätte sträng diet men nu med dottern läste jag på om diabetes fick tips att man kan strö psyllium frön på maten som sänker blodsockret. Så jag provade o efter det kunde jag äta nästan som vanligt. Kunde t.o.m unna mig några chokladbitar efter lunch o middag på lördagarna. Jag var så nöjd. Linfrön lär också va bra men hann aldrig testa det själv.
Sandy
sandy
 
Inlägg: 66
Blev medlem: 23 aug 2010, 13:28

Bli medlem, eller logga in! Medlemskap är gratis.


Re: September 2015

Oläst inläggav ugglemor » 01 apr 2015, 12:06

Här igen, har nu börjat äta metformin för min graviditetsdiabetes. 1tablett morgon och kväll. Och så måst jag mäta blodsockret dagligen. Har en väldigt sträng diet också. Det ända positiva är att vi får lite extra ultran eftersom dom vill ha koll på att babyn inte växer för mycket. Är annars i vecka 16+4 nu och mår bra, magen har börjat synnas tycker jag och små rörelser har jag också kännt. Hur mår ni andra? Om någon har någo bra resept på sötsaker utan kolhydrater och med mindre fett så tar jag tacksamt emot.
från Borgå bor nu i Raseborg.
Första barnet 6/14
ugglemor
 
Inlägg: 22
Blev medlem: 04 jan 2014, 10:21
Ort: Raseborg

Re: September 2015

Oläst inläggav Piglet » 07 apr 2015, 13:29

Hej allesamman, dags att kliva "ur garderoben" för min del! :D Det är jag som gått under nicket "Blygisen". Är nu i vecka 18+3 och mår gott. :love:

Strukturultran har vi i mitten på denna månad, så då får vi förhoppningsvis se vem det är som gömmer sig i magen! Har känt rörelser sedan ungf v. 15-16, så likadant som med dottern. Nu kan det vara riktigt rumba emellanåt :love: Underbar och efterlängtad känsla.

ugglemor, jag skulle också rekommendera psylliumfrö att strö på maten, sänker som sagt blodsockret och håller det på en jämn nivå efter maten. Sedan ex. turkisk joghurt till frukost med litet torkade bär, t.ex. blåbär eller hallon. Som ett exempel på ett varmt mål mat med låg kolhydratnivå o. fett: blomkålsgratäng. :nicka: Också uppstekt, riven vitkål är gott och innehåller väldigt litet kolhydrater! Smaksatt vischy som innehåller 0g kolhydrater (t.ex. Rainbow, Lidl o. Pirkka har) är också gott, om man vill ha ett alternativ till läsk eller saft.
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Piglet
Supermedlem
Supermedlem
 
Inlägg: 420
Blev medlem: 21 jul 2008, 23:03

Re: September 2015

Oläst inläggav Piglet » 02 maj 2015, 11:19

Hej allihopa, hur går det för er? Själv var jag morfologiska ultrat för ungf 1 vecka sedan och fick åter ligga och titta på den allra sötaste lilla krabat! :love: Allting var som det skulle, kändes skönt! Vi frågade även om det gick att se vilket kön det är på babyn :heart: , men har bestämt att vi håller det hemligt tills födseln. :tummenupp:

Mår själv fortfarande ok, förutom att jag ännu kan känna mig väldigt svag på mornarna och blir lätt andfådd när jag skall upp till andra våningen här hemma. Nytt rdg besök i mitten på Maj, får se då hur allting verkar :) Idag har jag 22+0. Tiden går fort! Ha det gott allesamman, äntligen är Maj här!
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Piglet
Supermedlem
Supermedlem
 
Inlägg: 420
Blev medlem: 21 jul 2008, 23:03

Re: September 2015

Oläst inläggav ugglemor » 10 maj 2015, 09:03

Glad morsdag alla mammor och blivande mammor.
Min graviditets diabetes hålls i skick med diet och metformin tabletter som jag tar morgon och kväll. Mitt reste värde är det värde som har bråkat mest, blodsockret sjunker nog efter måltider men på natten stiger det och är högt på morgonen innan morgonmålet. Men nu har värdena varit någolunda ok och jag måste bara mäta blodsockret på morgonen innan morgonmålet.
Är i vecka 22+1 idag och lillebror sparkar för fullt i magen hela tiden. Vi fick alltså veta att det troligtvis är en lillebror som växer i magen, fast aldrig kan man ju vara 100% säker.
Jag har varit ganska trött den senaste tiden och fått till och med hjärtklappning av att gå upp för trapporna. Så nu skall jag och ta blodprov för att se ifall det är köldkörteln som bråkar. Hb var 125 och blodtrycket lågt för att vara mitt 117/66.
Jag har föresten gått ner 2kg istället för att gå upp, men jag tror att det beror på min diet. Jag försöker äta så hälsosamt jag kan och har lämnat bort massor med socker och bytt ut saker mot hälsosammare allternativ. Eftersom jag har övervikt från tidigare så gör det inget att jag har gått ner i vikt, fast nu måste jag småningom gå upp lite för att försäkra oss om att babyn mår bra.
från Borgå bor nu i Raseborg.
Första barnet 6/14
ugglemor
 
Inlägg: 22
Blev medlem: 04 jan 2014, 10:21
Ort: Raseborg

Re: September 2015

Oläst inläggav Piglet » 03 aug 2015, 07:54

God morgon allihopa, hur är det med er? Varit tyst i tråden hela sommaren, så tänkte jag skulle se hur det går för alla? :kaffe:

Själv är jag på v. 35+2 idag och det börjar närma sig, så småningom! Hittills har det gått bra, förutom "små" krämpor som evig halsbränna på nätterna, trött, lågt blodtryck nu som då samt Hb som nu legat i nedre kanten. Har tagit extra järn, så senast hade det karpat upp sig litet igen!

Liten i magen bökar å bökar, en liten busunge minsann! :love: Känner litet stress över det faktum, att jag har såå mycket oförberett ännu inför bebins ankomst. Har nog inte insett hur fort tiden går, trots allt :wink: Magen börjar kännas otymplig, svårt att ta sig upp ur sängen, böja sig osv. Nästa vecka är det dags för rdg läkarbesök, blir spännande att se vad hon kommer fram till!

Sköt om er Septembermammor!
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Piglet
Supermedlem
Supermedlem
 
Inlägg: 420
Blev medlem: 21 jul 2008, 23:03

Re: September 2015

Oläst inläggav Piglet » 31 aug 2015, 19:32

39+2 här, snart har vi 40+0! :clap: :love: Har dragits med molvärk och ampra sammandragningar, mest nattetid, nu i flera dagar, men mera än så blir det inte. För mig skulle nog bebis få komma nu, för magen börjar kännas tung och ett ordentligt tryck neråt finns där med.
Efter att ha i ca 2 veckors tid gått an och städat här hemma (flera olika projekt, påbörjade av andra i familjen.. :sneaky: ), så börjar det kännas nu i ryggen och höften. Vila vet jag inte ens vad det är.. Storasyster väntar också på lillabebisen som vi gör, spännande tider framför! :love:

Må så gott alla, snart har vi våra små knytten här (om det inte redan kommit några? :) )!
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Piglet
Supermedlem
Supermedlem
 
Inlägg: 420
Blev medlem: 21 jul 2008, 23:03

FöregåendeÅtergå till Gravid - månadsgrupper

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster