Junibebisar 2007

Prata med andra som fått barn i samma månad eller samma år.

Moderatorer: IdaLotta, skogsmus

Junibebisar 2007

Oläst inläggav Sunflower » 29 jun 2007, 21:43

Hej alla junimammor! Hoppas att ni hittar hit. :D

Vår lilltjej blir tre veckor imorgon och graviditetstiden börjar redan kännas avlägsen. :shock: :wink: Och jag börjar nästan känna mej normal fysiskt så småningom.

Första tiden här hemma har gått bra, men jag är nog väldigt trött hela tiden. Lillan vill gärna äta ofta och länge på nätterna. Positivt är att hon växer fint på min mjölk. Då vi hade hembesök från barnrådgivningen i tisdags hade hon gått upp 400 gram på en vecka, så nu väger hon redan över 4 kg. Devitoldropparna har jag inte ännu kommit ihåg att börja ge henne... Skall försöka minnas det imorgon, ids inte ge nu till natten.

Sambon har varit på jobb nu i två dagar efter att ha varit pappaledig sedan lillan föddes. Det känns nog lite tufft att vara ensam hemma med båda barnen, men har ändå gått ganska bra. Idag kom vi oss tom. iväg till närbutiken. :wink: Jag hade lillasyster i bärsjal för första gången. Hon somnade där, så jag antar att hon hade det bekvämt...

Skriv jättegärna om hur ni har det och hur ni mår!
Användarvisningsbild
Sunflower
Stamgäst
Stamgäst
 
Inlägg: 3686
Blev medlem: 04 sep 2004, 16:52
Ort: Vasa

Oläst inläggav Axel (ina) » 30 jun 2007, 07:47

Visst hittar vi junibabysar hit :D
Vi är nu äntligen hemma efter en omtumlande vecka. Men allt har gått bra och vår lilla tjej är redan 5 veckor. Vi har tom fått ordning på rutinerna sen vi slapp springa till sjukhuset stup i kvarten. Hon sover nu redan 6 h i sträck på natten, vilket mamma tackar för :) Äter endast ett nattmaål numera. Hon har också ökat fint i vikt trots att hon var svårt sjuk. Nästa vecka skall vi på 1 mån kontroll. Igår fick min man semester, så nu får vi börja njuta av sommaren på riktigt. Skall bli skönt. Nix, nu skall jag fara och slänga mig en stund medan hon sover... :D
Dotter 5/07, Dotter 2/09
Användarvisningsbild
Axel (ina)
Silvermedlem
 
Inlägg: 124
Blev medlem: 02 dec 2006, 18:52

Oläst inläggav jennye » 30 jun 2007, 19:09

Här går det fint hemma med vår juni-bebis. Som tur så jobbar sambon mycket hemifrån, så jag behöver inte vara nästan alls ensam med bebisen. Så jag kan gå i duschen i fred och vi får alla mat i oss tillräckligt. Det är inte nämligen lätt för mig att laga mat eftersom dottern vill vara i famnen hela tiden.

Jag har hört att bebisar inte skall få vara så många timmar utan mat (så var det på sjukhuset), så även på natten brukar jag se till att lillan får i sig en slurk ca var tredje timme. Men det är alltså ok att låta henne sova om hon skulle sova längre (vilket hon nog knappast skulle göra ändå...)?

Dagarna går åt till att endast amma känns det som. Jag är så osäker på om hon får tillräckligt i sig från mig så jag ger lite extra. Orsaken är att det tog lite längre för min mjölk att alls komma igång ordentligt eftersom hon föddes med kejsarsnitt. Men huvudsaken är att hon är mätt och nöjd, jag har inget emot att ge extra från flaska.

Det känns helt naturligt att vara mamma fast detta är första barnet. Det bästa som finns just nu är att sitta i soffan och titta på dottern. Världens sötaste lilla bebis! :wink:
Dotter juni-07
http://ildana.com/
Användarvisningsbild
jennye
Supermedlem
Supermedlem
 
Inlägg: 311
Blev medlem: 04 dec 2006, 13:53
Ort: Väståboland

Oläst inläggav muu muu » 30 jun 2007, 21:35

Oj, låter härlit med bejbiliv. Längtar efter det (har väl glömt all trötthet och vakandet :wink: ).
dotter februari 06, son december 08
muu muu
Supermedlem
Supermedlem
 
Inlägg: 351
Blev medlem: 05 okt 2005, 23:43
Ort: Helsingfors

Oläst inläggav Sunflower » 01 jul 2007, 13:38

Oj, det låter lyxigt att få sova 6 timmar utan avbrott! Ildana: du behöver nog inte väcka henne på natten för att mata, låt henne sova så länge hon sover.

Igår var vi till stranden och sedan gick vi och äta till en restaurangbåt. Lillasyster sov snällt i vagnen hela tiden. Det var nog bra för henne med frisk luft, hon sover annars inne på dagarna eftersom vi inte ännu har fått vår balkongvagn. Själv brände jag axlarna och nacken riktigt ordentligt, inte kul. :( Och då hade jag smörjat in mej med en solkräm med hög skyddsfaktor just för att jag var rädd för att bränna mig. :?
Användarvisningsbild
Sunflower
Stamgäst
Stamgäst
 
Inlägg: 3686
Blev medlem: 04 sep 2004, 16:52
Ort: Vasa

Oläst inläggav Cata » 01 jul 2007, 18:23

Här går allt bra med vår lillis. Det är storasyskonen som känns jobbiga... :roll: Jag försöker fortfarande amma och då passar storasyskonen på att härja om pappa inte är hemma. Dvs. de är högljudda och strör omkring sina leksaker runt hela huset vilket är jätteirriterande när jag inte ännu fysiskt är i form att städa upp efter dem. Jag brukar amma den lille 30-60 minuter vid varje matningstillfälle innan han får flaskmjölk i förhoppningen att min mjölkproduktion skulle öka. För tillfället behöver han 80-100 ml tilläggsmjölk efter att jag just ammat honom, så jag tycks knappt ha någon mjölk alls, men jag kämpar nu på med amningen en liten tid till har jag tänkt. Med första barnet höll jag på och ammade hela dagarna de första månaderna, men det går ju inte nu när jag har äldre barn hemma också.

Vår lillis sover mycket både dagtid och nattetid, men börjar också ha längre vakenperioder dagtid. Han har sovit ett par hela nätter (ca 23-07), men vill oftast ha ett nattmål 4-5-tiden på morgonen. Han är en förnöjsam liten bebis som här hemma ligger ganska mycket i sittern och är lugn förutom då han är hungrig. Vi har varit några gånger till badstranden hela familjen och då har lillis sovit i bärpåsen. På bilresor sitter han i baksätet tillsammans med storasyskonen och tillsvidare har han varit lugn och nöjd i babyskyddet också.
dotter 05/2003, son 11/2004 och son 06/2007
Cata
Mammapappa-proffs
Mammapappa-proffs
 
Inlägg: 1730
Blev medlem: 26 jan 2004, 12:18
Ort: Borgå

Oläst inläggav Axel (ina) » 02 jul 2007, 16:14

Det slog mig just att egentligen är vi ju ingen junibaby...så jag borde ju hålla mig till majtråden. Men jag tycker att jag hängt med er så länge nu och i 9 mån utgick jag ju ifrån att det skulle bli en junibaby, så ja hoppas det är ok att vi hänger med här... 8)
Här går det bara bättre o bättre för varje dag. Hon är så nöjd hela tiden. Har ni annars namnen klara åt era små älsklingar?? Vi har funderat hit och dit...och jag tycker det är sååå svårt med namn.
Dotter 5/07, Dotter 2/09
Användarvisningsbild
Axel (ina)
Silvermedlem
 
Inlägg: 124
Blev medlem: 02 dec 2006, 18:52

Oläst inläggav jennye » 02 jul 2007, 20:17

Vi har nog namnet klart. Egentligen hade vi det klart redan ca en månad före dottern föddes. Men vi sade det inte åt någon annan. Jag ville se sen när hon föddes att det säkert passade, och jag skulle inte kunna tänka mig att hon skulle heta nånting annat. Tur att vi hittade det perfekta namnet :wink:
Dotter juni-07
http://ildana.com/
Användarvisningsbild
jennye
Supermedlem
Supermedlem
 
Inlägg: 311
Blev medlem: 04 dec 2006, 13:53
Ort: Väståboland

Oläst inläggav *Älvan* » 03 jul 2007, 12:12

Måste bara berätta att jag inatt drömde att vi var till vasa.. Jag bara MÅSTE ha tag i en dator,bad alla om hjälp..för jag måste ju till mammapappa och skikka PM till Sunflower och fråga ifall hon ville träffas... :wink: :lol: :lol: Tyvärr vaknade jag före jag hann hitta en dator..så jag fick inte träffa dig.. :wink:
Användarvisningsbild
*Älvan*
Stamgäst
Stamgäst
 
Inlägg: 3106
Blev medlem: 11 feb 2005, 23:16
Ort: Helsingfors

Oläst inläggav Sunflower » 03 jul 2007, 14:16

Äsch då Melli, synd att vi inte hann träffas! :lol: :lol: :lol:

Axel, klart att du ska hänga med oss här fast din bebis kom redan i maj! :wink:

Första namnet har vi klart, har haft ganska länge redan, men inte andra namnet... :?

Cata skrev:Här går allt bra med vår lillis. Det är storasyskonen som känns jobbiga...

Så är det här också. Storasyster har blivit väldigt trotsig och lyder inte nånting som jag säger längre. Hon skall också sitta fast i mej hela tiden, jag får inte gå någonstans utan henne... Nog förstår jag ju att allt är en reaktion på att hon blivit storasyster, men det känns ändå jobbigt då hon inte plötsligt kan göra nånting själv. Man blir trött av att dygnet runt ha någon som kräver uppmärksamhet. Just efter att storasyster har somnat på kvällarna brukar lillasyster piggna till och håller mig sedan vaken till 3-4 tiden på nätterna. Gäääsp! Och dessutom ser det ut som ett bombnedslag här hemma. Slutgnällt för idag. :wink:
Användarvisningsbild
Sunflower
Stamgäst
Stamgäst
 
Inlägg: 3686
Blev medlem: 04 sep 2004, 16:52
Ort: Vasa

Oläst inläggav Mamma K » 04 jul 2007, 11:24

Hej juni-mammor och babyn!
Det verkar som om skriv-aktiviteten avtar då babyna är födda :wink: I alla fall om man ser på antal inlägg. Men det är klart, man är ju rätt så upptagen med allt vad en nyfödd innebär och kräver. Plus i mitt fall de två äldre också förstås.

Vår lilling blir en vecka imorgon så allt är ju ganska nytt ännu. Hon sover, äter, har lite "prutt i magen" o kan då skrika till men inget värre. Nätterna har varit varierande; en natt sov och åt hon helt jättebra, en annan natt ville hon umgås fast mamma ville sova. Men sånt är det, jag tar det hela med ro vilket känns skönt. :)

Måste säga att storasyskonen tagit det bra! Storabror är ju redan så pass gammal att han har en ganska "mogen" inställning till det hela. Han håller gärna lillisen i famnen, smeker henne på huvudet och så men sen är det nog fotis, utevistelse och annat som gäller.
Storasyster har ju en helt ny roll, hon är inte minst längre. Hon har haft lite utbrott, blivit jättearg på oss för helt udda saker men det hör väl till. Med lillasyster är hon ursnäll. Hon läser böcker, sjunger och vi berömmer henne massor när hon hjälper till.

Har någon av er kännt sig vemodig nu när graviditeten är förbi? Alltså jag tycker att det är enormt skönt att inte vara gravid mera men ändå kan det kännas som om att nu är den tiden förbi...

Nå, nu ska jag ta mig ut o läsa tidningen medan lillisen sover (vi har bestämt hennes namn idag!).
Njut av sommaren! 8)
son 1999, dotter 2002, dotter 6/2007
Mamma K
Guldmedlem
 
Inlägg: 231
Blev medlem: 18 jan 2007, 14:12
Ort: Nyland

Oläst inläggav Natasha » 04 jul 2007, 20:24

Kommer med hit när jag hinner :) Ville bara säga att jag hittat tråden.

Natasha
Mamma till tre barn varav ett ännu är i dagis.
Användarvisningsbild
Natasha
Stamgäst
Stamgäst
 
Inlägg: 5474
Blev medlem: 03 aug 2004, 23:04
Ort: Född i väst bor i syd

Oläst inläggav Kayla » 04 jul 2007, 20:57

Jag är också gärna med här :D ! Blir kanske lite mindre skrivet nu en tid i varje fall - vi befinner oss lite här och där och pendlar mellan olika sommarstugor så har inte tillgång till dator hela tiden -men hinner nog säkert få ner några rader nu och då.

Allt har gått bra med lillprinsessan tillsvidare, men nog börjar jag bli rätt trött efter flera veckors nattvak.... En tid kan man ta det, men håhhå, nog skulle det vara skönt att kunna få sova några dygn i ett sträck för att ta igen allt det man förlorat....

Eftersom flickan var så liten då hon föddes (2.6 kg) så har vi i varje fall fått order om att väcka henne dygnet runt var 3:je timme (en 4 timmars period kan eventuellt tillåtas under natten :shock: ) så ni kan säkert gissa hur mycket mamma och pappa fått sova :roll: . Först skall hon väckas och det är inte världens lättaste sak, sen skall hon äta (inte alltid helt lätt det heller) och att sedan få henne att sova igen efter detta är verkligen inte så himla lätt.
Men på dagarna sover hon hur snällt som helst :lol:

Men vi är nog trots allt överlyckliga över vår lilla prinsessa :D !!

Jag är nog så lättad över att graviditeten är slut och flickan föddes frisk och kry och att förlossningen blev till ett så fint och positivt minne. Men visst saknar jag på sitt sätt tillvaron då man ännu var gravid. Närmast därför att jag fick må så bra under graviditeten och inte behövde vara så trött som nu efteråt :wink:

Sköt om er och era små knyten och njut av sommaren!

Kayla
Kayla
Silvermedlem
 
Inlägg: 101
Blev medlem: 08 dec 2006, 17:01

Oläst inläggav Bizbiz » 05 jul 2007, 18:30

Hej på er alla juni-mammor!

Ska nu passa på att skriva några rader då lilleman sover. Idag har vi haft en ganska gnällig o skrikig dag, vet inte varför, månne det är värmen eller magknip? Det är så svårt att veta då allt är nytt för oss. Annars har de här 2 första veckorna gått rätt så bra, han har mest sovit o ätit. Nätterna har också varit helt hyfsade, men jag är så himla trött då han vaknar o ska ha mat. Hoppas att man vänjer sig så småningom.
Själv börjar jag känna mig rätt så normal nu, kroppen värker inte mera o krafterna börjar komma tillbaks, skönt! Jag tycker bara det känns bra att inte vara gravid mera.
Imorgon har vi första besöket på rådgivningen, ska bli intressant att se hur mycket han har gått upp i vikt.
Slut på skrivandet nu för lillen vaknar...

Ha det bra alla!
Användarvisningsbild
Bizbiz
Silvermedlem
 
Inlägg: 70
Blev medlem: 16 maj 2007, 16:27
Ort: Österbotten

Oläst inläggav *Älvan* » 06 jul 2007, 13:56

Nu ska jag äntligen försöka skriva nåt vettigt hit..fast lillungen vaknar väl just.. :roll:
Han är så snäll o fin! Nöjd så länge han är med där det händer.Vagnen är nu ok ifall den är i ständig rörelse..och inte heller alltid då. Sittern vill han nog inte heller vara i då han är vaken längre än någon minut. Så jag bär honom i antingen "påsen" eller sjalen.Lite varmt då solen skiner (och då kan jag ju inte sola mig heller.. :( :wink: )men där är han alltid nöjd.

(fotsätter efter vaknande,blöjbyte,lunchlagning till storabror,amning samt lekande med Elias medan ungen tog en liten tupplur.. :wink: :lol: )

Ja då han är vaken vill han umgås,har redan smilat riktigt ordentligt några gånger och "pratar" med små härliga ljud.Vill se omkring sig och gör det också riktigt noga,man ser hur den lilla hjärnan suuuger i sig omgivning och synintryck.
Kvällarna har varit totalt mardrömslika på sistone..men inte pga.lillabror,det är den större det är "fel"på.. :evil: Jag har varit ensam med dom på kvällarna och det är nu helt hopplöst att få honom att sova då lillabror är vaken just då Elias borde gå o lägga sig. Vi har hittills nattat honom så att vi legat bredvid tills han somnar..nu då lillebror kräver att man går omkring med honom går det helt enkelt inte ihop.Vi håller på i två-tre timmar o bråkar varje kväll o jag är HELT slut på det. Har försökt läsa saga,sjunga och sen gå ut ur rummet två kvällar i rad då han börjat härja efter en stund i sängen.Sen har det blivit jakt på smitande unge,skrik o gråt.Igår sku jag gladeligen ha gett bort honom till första bästa.. :(
Man är ju själv lite i en dvala och Elias hyperaktivitet och konstanta babblande (samt värsta frågeåldern o trots) känns så jobbigt just nu att det känns riktigt dåligt.. :(
Vi har varit ute så mycket som möjligt under dagarna att inte storabror klättrar längs väggarna här hemma..men det tycks inte hjälpa det heller.
Nå frisk luft o motion har jag fått.. :wink: Har nämligen trivats med att gå långa vägar med vagnen och ståbräda med Elias på.

Igår var vi till rådgivningen.Lillungen vägde nu 4420g och var 54cm lång (3290 o 50 då han föddes) så inte konstigt att han verkar större.. :wink: :D Oj vad jag är glad att jag inte har behövt klämma ut såhär sora barn. :wink:

Vi har faktist inte namnet klart.. :? Jag har namn jag tycker om,men sambon sätter sig emot alla mina förslag och kommer inte med nå´egna.. :roll:

Så,nu har ungen ätit färdigt så han vill att jag ska börja röra på mig.. :wink:

Sköt om er!
Användarvisningsbild
*Älvan*
Stamgäst
Stamgäst
 
Inlägg: 3106
Blev medlem: 11 feb 2005, 23:16
Ort: Helsingfors

NästaÅtergå till Småbarn - månadsgrupper

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 14 gäster