Majbarn 2012

Prata med andra som fått barn i samma månad eller samma år.

Moderatorer: IdaLotta, skogsmus

Re: Majbarn 2012

Oläst inläggav Teskedsgumman » 09 jun 2014, 21:58

Så länge sedan jag har varit inne här nu igen... Tänk att vi alla har 2-åringar nu redan... :swoon:

Här har vi också en väldigt pratglad liten kille som ganska länge har sagt 3-4 ord efter varandra och lär sig nya ord varje dag. Många ord som jag tycker är ganska svåra för en nybliven 2-åring, härom dagen lärde han sig t.ex. ordet "äckligt" och började använda det hela tiden. Pratar också redan känslor och kan berätta om han är arg, rädd eller ledsen. Hans storebror som nu är 7 år kunde nästan bara säga mamma och pappa när han fyllde 2, så tänk så stor skillnad det kan vara.

Själv är jag ännu hemma på vårdledigt och bara jobbar kvällar ibland när maken är hemma med barnen. Tycker ännu att vår 2-åring är väldigt nöjd med hemmalivet. Kanske för att han har många syskon så att det alltid finns nån att vara med och nåt att göra. Men han trivs överlägset bäst utomhus och vill helst gå ut och "jobba" så fort han vaknar på morgonen, så tur att man har egen gård och stor tomt att vara på då det blir många timmar ute varje dag. Nu har vi just skaffat hönor också så nu har vi ännu mer att göra (och får färska ägg varje dag). :tummenupp:

Tyvärr kan jag inte bidra med någon vikt eller längd heller denna gång... Hade tänkt väga och mäta honom när han fyllde 2, men har inte fått det gjort ännu... :oops: Till rådgivningen har han bara varit en gång när han var 2 mån. och vi har inte heller haft något behov av att besöka läkare av nån annan orsak. Han har inte haft något annat än nån enstaka kort förkylning, förutom en gång i vintras då det nog var nån värre influensa som räckte nästan en vecka och gav lite feber. Jo förresten, 3-dagars feber hade han ju också när han var mindre. Åtminstone växer han bra och äter bra. Äter och smakar på allt som bjuds och äter mycket trots att han ännu ammar ganska ofta. Han visar inga som helst tecken på att vilja dra ner på amningen, så nu har jag nog minsann fått som jag önskade - en unge som vill amma länge. Jag hade satt 2 år som mål, men nu får jag väl vara glad om han slutar självmant innan skolstarten... :lol: Någon annan här som ammar ännu?
Vill du ha hjälp med att hitta en säker bilbarnstol? http://bloggen.fi/bilstolslotsen/

Vill du ha allsidig info om vacciner? http://vaccin.me/
Teskedsgumman
Mammapappa-proffs
Mammapappa-proffs
 
Inlägg: 1570
Blev medlem: 23 jul 2008, 21:01

Bli medlem, eller logga in! Medlemskap är gratis.


Re: Majbarn 2012

Oläst inläggav Teskedsgumman » 17 sep 2014, 22:49

Här har lillkillen blivit torr nu, t.o.m. på nätterna! :D Han vaknar och stiger upp om han behöver på pottan. Känns som ett stooort framsteg! Och gick nästan för lätt. :wink:
Vill du ha hjälp med att hitta en säker bilbarnstol? http://bloggen.fi/bilstolslotsen/

Vill du ha allsidig info om vacciner? http://vaccin.me/
Teskedsgumman
Mammapappa-proffs
Mammapappa-proffs
 
Inlägg: 1570
Blev medlem: 23 jul 2008, 21:01

Föregående


Banner för våra hjärteinlägg

Återgå till Småbarn - månadsgrupper

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 13 gäster