psykolog

Diskutera allt möjligt som inte har med barn att göra.

Moderatorer: IdaLotta, skogsmus, mamma eva

psykolog

Oläst inläggav anonym » 31 mar 2007, 09:30

Hej,
Alla ni som gått i terapi av nåt slag. Hjälp mig att hitta nån vettig psykolog/terapeut i Vasa/Jakobstadstrakten.

Känns som om jag satt instängd i ett rum, utan väg ut och skulle behöva nån som kunde öppna dörren.
Användarvisningsbild
anonym
Gemensamt konto
 
Inlägg: 15827
Blev medlem: 28 mar 2006, 14:00

Oläst inläggav Mimosa » 31 mar 2007, 11:01

Kolla Tine Sylvest (psykoterapeut, musik- och konstterapeut) på www.unicornmusic.nu eller hennes man Bo Mellberg (leg. psykolog och psykoterapeut) på Educamentor (06 - 312 60 84). Dom är båda väldigt trevliga (har gått på deras kurser, inte alltså på terapi), om än mycket olika typers människor :wink: Båda har mottagning i Vasa.
Senast redigerad av Mimosa 31 mar 2007, 15:18, redigerad totalt 2 gånger.
Användarvisningsbild
Mimosa
Supermedlem
Supermedlem
 
Inlägg: 469
Blev medlem: 28 aug 2006, 16:03

Oläst inläggav Halle » 31 mar 2007, 12:18

I Jakobstad och tex Nykarleby om du råkar bo där finns ju helt vettiga psykologer på hälsocentralen. Dit är det bara att beställa tid.

Hvc-psykologerna i Vasa talar inte så bra svenska, medan hon i Korsholm är svensk.

Om du fortfarande inte vill betala för psykologen så finns fmailjerådgivning (funkar lite olika på olika ställen-till en del får man komma också som ensamstående). Församlingarna har också egen familjerådgivning där man kan gå ensam. Trots att de hör till församlingen är tron inte med i terapin (om inte patienten uttryckligen vill det). I Vasa finns Leif Westerlund på svenska-vet inte hur det är med de andra kommunerna.

Vill du gå privat, på svenska, finns tex Ilpo Lakka (som talar svenska), Sture Enberg (tror inte han gått i pension ännu) och säkert fler som kan svenska i Vasa (kolla Gula sidorna i telkatalogen, eller psykologiförbundets hemsida därifrån du hittar en länk till Psykologien osaamisverkosto, där finns psykologer uppräknade där man ser ort och vad de är specialiserade på). Där hittar du säkert också någon i Jakobstad.

Om du mår jätte dåligt kan du också söka dig till en läkare som enligt egen bedömning ev kan skicka dig med remiss till mentalvårdsbyrån, psykpolikliniken eller vad som nu råkar finnas på den ort där du bor.

Kommer inte på nån annan nu just-men säkert finns det flera. Så beror det ju på om du har någon skillnad om terapeuten är psykolog, sjukskötare eller socialarbetare. Själv skulle jag satsa på en som är utbildad psykolog i grunden (som tex Mellberg, Lakka, Enberg, men inte Sylvest). Men det beror ju helt på vilket utgångsläge man själv har. Ibland kan det räcka bra med någon tex från sjukvården som fått ngnslags terapeututbildning.

Lycka till!
Halle
Supermedlem
Supermedlem
 
Inlägg: 370
Blev medlem: 22 sep 2005, 12:04

Re: psykolog

Oläst inläggav rådlös » 28 nov 2013, 14:53

Skulle vara intressant att veta lite mera om dina rekommendationer av psykologer samt varför du vill undvika Tine. Du får gärna sända mig personligt meddelande!
rådlös
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 27 nov 2013, 18:56

Re: psykolog

Oläst inläggav Halle » 02 dec 2013, 19:18

Oj vad underligt att få ett meddelande till mailen efter att inte ha varit aktiv här på flera år! :) Svarar här så det inte lämnar som något missförstånd: Jag har inte hört nåt illa om Tine Sylvest måste jag påpeka. Själv skulle jag bara välja någon med psykologutbildning i grunden, that's all :) Men alla tycker inte så.
Halle
Supermedlem
Supermedlem
 
Inlägg: 370
Blev medlem: 22 sep 2005, 12:04Vha, läser vår statistik fel?!! är du inte medlem? Bli medlemÅtergå till Ordet är fritt!

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 17 gäster

cron