Vapaa Kielivalinta, ry "Pakkoruotsi kampanjen"

Diskutera allt möjligt som inte har med barn att göra.

Moderatorer: IdaLotta, skogsmus, mamma eva

Vapaa Kielivalinta, ry "Pakkoruotsi kampanjen"

Oläst inläggav JohannaMer » 10 sep 2014, 13:11

Vapaa Kielivalinta ry har startat en kampanj på Helsingfors bussar. Var de har klistrat på varje ryggstöd en tarra var det står: "Suvaitsevampi Suomi - Pakkoruotsi pois"

De vägleder en att tänka att det är mer tolerant att svenska undervisning skulle tas bort från de finskspråkiga skolornas schema. De vill att vi associerar PAKKO och svenska ihop.

Deras nästa mål är att med dessa pengar göra en ÄNNU STÖRRE kampanj om hur svenska är ett så dåligt spårk i skolan. De ämnar också att dela ut material bland finskspråkiga gymnasie elever.

Detta är inget annat än brainwash. Snälla ni, om vi vill trygga ett tvåspråkigt land måste varje findlandssvensk ta tag i den här saken och säga NEJ. :curse:

Skriv e-post till finska politiker, berätta hur det här känns (de svenskspråkiga vet redan exakt hur det här känns)

Skriv e-post till Helsingfors stad och berätta hur det känns att åka på bussar med sådana här klistermärken!

Skriv e-post till Handelskammaren och be om ett utlåtande gällande är det rätt att föra en sådan här kampanj på allmänna bussar? Får man sätta igång en sådan här hat kampanj och kalla det reklam?
Mainonnan eettinen neuvosto:
http://kauppakamari.fi/lautakunnat/men/

Snälla ni var aktiva och be era vänner att också vara aktiva! :clap: Det här känns som en förföljelse!

Om svenskan försvinner från skolorna totalt kan man inte mera kräva svenska från de som erbjuder oss service vid olika byråer, sjukhus, läkare osv. Det betyder att Finland på riktigt inte kommer mera att vara ett tvåspråkigt land :ledsen:
Och ännu mer gör den här kampanjen mig ledsen hur den klyver folket i Finland itu och vi ses inte mera som Finlands medborgare, som ett folk. Vi måste våga säga nej och vara aktivt i kontakt med våra beslutare, få stopp på den här kampanjen. Åtminstone få dessa groteska klister reklamen bort! :clap:
JohannaMer
 
Inlägg: 4
Blev medlem: 09 sep 2014, 08:48

Bli medlem, eller logga in! Medlemskap är gratis.


Re: Vapaa Kielivalinta, ry "Pakkoruotsi kampanjen"

Oläst inläggav Mellie » 02 okt 2014, 10:54

Jo det känns verkligen äckligt och som hets mot folkgrupp. Hur är det ens tillåtet att föra en dylik kampanj undrar jag?
Barn: son f. 2004, dotter f. 2008, dotter f. 2014
Användarvisningsbild
Mellie
Mammapappa-proffs
Mammapappa-proffs
 
Inlägg: 695
Blev medlem: 01 mar 2004, 21:49
Ort: Esbo

Re: Vapaa Kielivalinta, ry "Pakkoruotsi kampanjen"

Oläst inläggav Polispussaren1974 » 08 okt 2014, 16:08

Eller ännu bättre ide är, att vi här på Mammapappa, lägger upp en konkurrerande Kampanj, dvs Savolax-Svenska till obligatoriskt ämne i alla, skandinaviska skolor! Ett konkret exempel är, att då det ju finns bland annat synonymet "haastaa" till puhua/tala, vilket ju savolaxborna ändrar till "huastaa," är det ju självklart och -logiskt, att ordet jag, blir "juag" på Savolax-Svenska, så "juag," för "suaken," dvs saken vidare till "Riksduagen!"
Polispussaren1974
 
Inlägg: 25
Blev medlem: 17 apr 2013, 22:47
Återgå till Ordet är fritt!

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Google Adsense [Bot] och 8 gäster