Traditionell matteknik

Dela med dig av dina recept, fråga efter andras recept eller prata om barnmat. Du bestämmer!

Moderator: acasia

Traditionell matteknik

Oläst inläggav mamacita » 09 jun 2012, 11:52

Jag är intresserad av erfarenheter av fermenterad mat! Hur gör man surkål t.ex.? Har någon gjort sina egna saltgurkor/ätticksgurkor. Alla sorters recept tas emot!
mamacita
Silvermedlem
 
Inlägg: 118
Blev medlem: 27 sep 2007, 16:24

Re: Traditionell matteknik

Oläst inläggav mamacita » 09 jun 2012, 19:46

Ja dessutom - någon som vet hur man gör leverpastej, from scratch?
mamacita
Silvermedlem
 
Inlägg: 118
Blev medlem: 27 sep 2007, 16:24

Re: Traditionell matteknik

Oläst inläggav Mellie » 21 jun 2012, 12:17

Leverpastej finns det recept på i "Vår Kok Bok". Jag har den inte här tyvärr, så att jag skulle kunna skriva in receptet, men ifall du har den eller kan gå till biblioteket och låna så finns det där. Antagligen finns recept på mjölksyrejäsning där också för det är en bok som har det mesta i receptväg. En annan bra bok som har "allt" är "Marthas kokbok". Kanske det finns någon annan här som har böckerna till hands och kan hjälpa dig.
Barn: son f. 2004, dotter f. 2008, dotter f. 2014
Användarvisningsbild
Mellie
Mammapappa-proffs
Mammapappa-proffs
 
Inlägg: 695
Blev medlem: 01 mar 2004, 21:49
Ort: Esbo

Re: Traditionell matteknik

Oläst inläggav Lysmasken » 24 jun 2012, 19:47

Brukar laga ättiksgurka mha sån där påse för inläggningar man kan köpa i matbutiken, det är enkelt. Brukar också laga egen gurksallad med helt basic ingredienser. Nog hittar man recept på sånt här i kokböcker, rekommenderar jag också Marthas kokbok, den är suverän! Alla traditionella maträtter :wink:
Låt alla blommor blomma!

Son född 02/2003 och dotter född 02/2007
Användarvisningsbild
Lysmasken
wanna-be-bitch
wanna-be-bitch
 
Inlägg: 9879
Blev medlem: 17 okt 2003, 16:18
Ort: Pargas




Återgå till Recept och mattips

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 12 gäster